mandag 5. mai 2014

Barnas soverom: underveis

 
I disse dager er det barnas soverom som står for tur i renoveringen. Dette er to rom som hver blir på rundt 15 kvadrat - med andre ord mer enn nok boltreplass. På det øverste bildet er det ene rommet avbildet før vi begynte å rive. På det andre bildet er gulv, vegger og tak blitt revet, slik at tømmeret kommer til syne og der vi ser rett opp i husets bærende takkonstruksjoner. Dette er massive trestokker som er tunge og solide, og som snart har tålt 160 vintre og somre. Forhåpentligvis tåler de 160 til. 

På det tredje bildet har vi fått lektet ut og rettet opp gulv og tak. I tillegg er gulvet blitt skrudd opp og gjort mer solid med en bærebjelke som går på langs av rommet. Tidligere sviktet gulvet godt når vi hoppet på det, men nå er det blitt mye mer stødig. I tillegg var det 8 cm forskjell fra den ene siden av gulvet til den andre, og dette er blitt rettet opp. Taket er også blitt hevet, så vi har gått fra en takhøyde på rundt 190 cm til 260 cm på det høyeste. Og selv om vi måtte fjerne takbjelkene for å få mer takhøyde, er ikke dette et valg vi angrer på!

På det siste bildet er det kommet på isolasjon i taket, furugulv blitt lag og panellegging er påbegynt. Så om et par-tre dager skal disse to rommene være tilnærmet ferdig. Da er det kun maling, luting og innredning som gjenstår. Fantastisk at huset nå begynner å ta form!

På gjensyn :)

3 kommentarer:

 1. Så bra at dere hadde mulighet til å øke takhøyden. Det er klart at det gjør en stor forskjell.

  SvarSlett
 2. Så herlig med god takhøyde! Vi er straks ferdig med to av tre barnerom, det er så gøy å bli ferdig! Manger en list på rommet til lillebror, og i dag har jeg kjøpt gardiner og satt inn senga og litt leker/pynt.. Vanvittig deilig å få rommene ferdig etter mange år på gammeldagse, kalde rom, det blir jo som et nytt hus når man til slutt er ferdig med alle rommene! Gleder meg til å se ferdige rom. Hvilke farger tenker dere å ha? Her ble det skagen til lillebror og ferdigmalte egghvitplater på 3 vegger + 1 tapetvegg fra pip studio til størstejenta, ble kjempefine begge rommene =) Hilsen Elin

  SvarSlett
 3. Ja Åshild, å få godt med takhøyde gjør rommene på loftet mye mer lette og luftige. I tillegg synes jeg vinklene på taket gjør seg mot den gammeldagse stilen i rommet (skarpe vinkler mot panel).

  Elin: Joda, jeg vet akkurat hva du snakker om i forhold til gammeldagse og kalde rom! Og etter å ha bodd under forhold som etter norsk standard ikke er helt i det øverste sjiktet, så blir det til at man virkelig setter pris på å få et "nytt" hus :)

  Tapet fra pip er jo bare nydelig :) Jeg har selv vært inne på tanken å legge denne til Mathea, og grønn og hvit tapet til Håkon. Men så ble det panel på alle veggene. Hvit farge til M og hvitt eller lysegrått til H. Men skal få tak i fargeklatter som kan være en motvekt til alt det lyse. Vil ikke at rommene skal bli alt for sterile.

  Fin kveld til dere begge :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...