lørdag 22. mars 2014

Litt gulv

For en ukes tid siden kom det en diger lastebil til gården. Denne hadde med seg lecakuler som skulle sprøytes utover jordgulvet i første etasje. Dette tok en drøy time, og over dette ble det lagt isoporplater og armering.
Noen dager senere ble det lagt sement over kulene, og for første gang på husets nær 160 år har man rette gulv! Tidligere var det en høydeforskjell på 7-8 cm fra den ene veggen til den andre.

Oppe på sementen vil det bli lagt isolasjon og deretter eikeplank. Men det blir ikke før over påske, da gulvet må stå til tørking i seks uker. Det har som dere kanskje skjønner vært mye jobb med husets underlag, men vi satser på at det er verdt all innsatsen. Nå har vi sannsynligvis et gulv som er stødig og som det ikke er behov for å gjør noe med på noen tiår.

I tillegg er kjøkken, eikeplank og alt på bad nå bestilt. Så over påske begynner ting virkelig å gå framover. 

Kos dere på lørdagskvelden :)

3 kommentarer:

 1. Ojoj, nu hell d på å sjer nå ja! Å æ ska kom, kansje ætter påska? ;)

  SvarSlett
 2. Oj oj oj, vi skal brekke opp gulvet før jul håper vi. Har hus rett på fjell med bare flis som isolering. Blir litt kaldt ja. Vi skal ikke ta vekk gulvbjelkene. Det tør vi ikke, har ikke laftet hus, så vil gjerne holde huset sammen;o) Men vi skal blåse inn leca opp til gulvsponet. Må bli bedre enn det vi har i dag. Lykke til videre! Stå på!

  SvarSlett
 3. Vi holder på ja Vibeke, ingen fare med noe annet..Og ja, du er hjertelig velkommen på besøk! Men gjerne vent til to uker over påske, for da skal kjøkken være på plass, slik at vi har et sted å være :D Du får følge med progresjon på bloggen :)

  Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...