torsdag 27. februar 2014

Valg av stekeovn: Smeg

Jeg håper dere tilgir meg at det blir mye kjøkkenprat og inspirasjon fra husets hjerterom i disse dager. Det er ikke mange dagene til at det meste må være på plass, så da blir det en del googling på kveldstid i håp om å finne favorittene på kjøkkenfronten. 

Jeg er veldig glad i å lage mat, så drømmen har lenge vært å få tak i en god stekeovn. Ønskene mine for denne er at den skal ha to ovner, tradisjonelle vridere (får krupp av trykk-knapper), induksjonstopp og at den skal være frittstående. I tillegg vil jeg gjerne at den skal ha et rustikk og industrielt uttrykk. Med disse ønskene smalner valgmulighetene ned ganske kraftig. Prisen derimot går ikke akkurat samme vei. Tvert i mot. Forteller jeg min far hva vi skal svi av på en stekeovn tror jeg det er gode sjanser for å få oppleve et apoplektisk anfall. 
Merkene som det har stått imellom er Ilve, Bertazzoni, Falcon og Smeg. De tre første er nok de beste og mest anerkjente, men også desidert dyreste. Det ryker også godt av prisen på den fra Smeg, men dette er en pris jeg får sove om natten for. Den jeg vurderer er varianten som er avbildet med to separate stekedeler. Så får vi heller velge noen billigere løsninger på andre områder av renoveringen.

Og ja, dersom det er noen som har erfaringer med ovn fra Smeg, så del de gjerne :)

Nyt kvelden!  

3 kommentarer:

 1. Jeg valgte også to stekeovner og har hatt sånn glede av det. I dag ville jeg valgt en større komfyr for jeg bruker ofte store kjeler.

  SvarSlett
 2. Hei, spennende å følge med på bloggen med restaurering av huset deres. Det er mange valg som må tas, og det er så mye fristende. Vi har nettopp restaurert et hus, det gikk litt fort, men jeg er heldigvis fornøyd med mine valg, eneste jeg angrer er kjøleskapet, det ble litt for lite. Ellers er jeg svært fornøyd med kjøkkenviften, det er lik den runde du har på bilde nr, 3 i et innlegg litt under. Denne er vegghengt, og har en fantastisk vifte. Jeg har kjøkken og stue i ett, og det er aldri matlukt, har hatt noen vifter opp gjennom årene, men denne er den desidert beste. Jeg valgte også stor kokeplate, og det angrer jeg ikke på, har alltid hatt en plate for lite, spes. til jul og selskap, men nå er det problemet løst.Lykke til videre i dine valg, jeg er innom rett som det er og kikker. God helg, kos deg, Mona

  SvarSlett
 3. Jeg måtte titte innom bloggen din for å se på viften din, og den var råstilig! Så kjekt å få inspirasjon fra andre.

  Veldig koselig at du er innom bloggen min, og at du legger igjen noen ord.

  Så håper jeg du vil følge meg videre på vårt gigantiske renoveringsprosjekt :) Vi begynner å få bygd opp en del nå, etter ukevis med slagmark, så forhåpentligvis vil det bli noen bilder av det ferdige resultatet om ikke alt for lenge. God helg til deg. Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...