fredag 1. mars 2013

Baderom inspirasjonDet nye badet som vi forhåpentligvis skal begynne å bygge om noen måneder, blir på cirka 11 kvm. I tillegg skal vi ha to vaskerom i huset, og ett av disse blir i tilknytning til badet. Så da blir det nok av plass å boltre seg på.

Jeg har en del paner for hvordan badet skal innledes. Mange velger flislagt bad, noe som er et godt alternativ. Selv velger vi imidlertid en annen løsning. Sannsynligvis blir det glatte plater, eventuelt i kombinasjon med panel. Fordelen med dette er at det bare er å male i en annen farge dersom man blir lei av det gamle. Omgjøring er en større prosess med flislagt bad. Dersom tømmeret som skjuler seg i veggen er av god kvalitet, skal også dette fram.

Siden vi ikke skal ha flis på gulvet, blir det vinyl i stedet. Drømmen er tregulv, men jeg tror ikke barn, vannsøl og treverk er den beste kombinasjonen. Så da går vi for det mest slitesterke og vanntette, som jo er vinyl. Mange vil nok rynke litt på nesa når jeg velger gulv av dette materialet, men som flere av bildene overfor viser, så finnes det også vinyl som ser bra ut.

Heller ikke baderomsinnredningen blir standard. Jeg vil gjerne få tak i et konsollbord, der vi setter på to vasker som ser ut som vaskefat (bilde 3 og 4). Litt hjemmesnekring må nok til her. Og siden jeg og Jonny har noe sånt som 14 tommeltotter tilsammen (hvorav min kjære står for 12 av disse), kan jo dét bli et spennende prosjekt. Badekaret blir med løveføtter, og dusj blir glassvegg (bilde5). Ikke dusjkabinett, da dette ikke er helt min stil, i tillegg til at det er tungvint å rengjøre. Muligens kabinett er det beste i forhold til fukt på badet, men vi satser på at god ventilasjon løser denne utfordringen.

Det må imidlertid presiseres at når byggingen begynner, så trenger ikke alt bli helt som tiltenkt. Muligens lar ikke alt seg gjennomføre og om jeg skal vise et snev av selvinnsikt, så er også oddsen god for at ombestemmelser kan finne sted :D

4 kommentarer:

 1. Fin blogg og spennende prosjekt Unn Tone! Gleder meg til å følge med på prosessen :) Håper tommeltottene og forholdet kommer helskinnet gjennom dette..hehe.. har hørt at slike prosjekter skal være den ultimate testen for et forhold ;) Men, så fantastisk gøy det må være når man kommer i mål og får det akkurat slik man ønsker!!! Lykke til! Marie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er absolutt et spennende prosjekt Marie, på alle mulige måte. Det blir sannsynligvis et blodslit, men vi håper det er verdt det! Det er utrolig inspirerende og givende å planlegge sitt eget hus helt fra bunnen av. Dere må ta turen oppover når vi ser det ferdige resultatet :)

   Slett
 2. hehe, ja det vil vi gjerne - når satser dere på å være i mål? Blir inspirert selv av bildene og planene deres, men tror det blir med drømmene her, i alle fall foreløpig.. Marie :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har ikke noen definitiv tidsplan. Med slike gamle hus kan det plutselig dukke opp ting som forlenger renoveringen. Av samme grunn har vi heller ikke noe fast budsjett. Men i løpet av en 3-årsperiode bør vi ha kommet langt ja. Vi tar det utvendige + tilbygg først. Så loft, for så å ta 1. etg. til slutt.

   Og dersom dere om noen år setter i gang med et lignende prosjekt, er det bare å spørre oss om råd. Vi kan ikke så mye på nåværende tidspunkt, men satser på at vi lærer mye underveis :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...