søndag 24. februar 2013

Gammelstuggus sørgelige tilstand..


Både vindu og bordkledning trenger sterkt et behov for utskiftning. Bordkledning avbildet er fra vegg i mot vest. Dette er den mest værharde delen og som må tåle mest påkjenninger. Her er også husets forfatning på sitt verste. Hva som vil avdekkes under her, er trolig det jeg er mest spent på med hele prosjektet. Derfor skal vi i løpet av kort tid rive deler av kledningen for å se hvilken tilstand tømmeret er i her. Det må imidlertid presiseres at vi har hatt en erfaren snekker til å inspisere huset, og han mente at tømmeret sannsynligvis er godt bevart de fleste steder. Så da får jeg forsøke å stole hans ord til det motsatte er bevist!


Vinduene i huset ble de satt inn på tidlig 70-tall. De er med andre ord snart 40 år gamle, og bærer da også preg av dette. U-verdien nærmer seg vel snart et tosifret siffer. Det positive er at vi i det minste får rikelig med frisk luft i huset!

Vinduet avbildet fra innsiden er fra et rom mot nordvest. Dette er rom som sjelden blir brukt, av naturlige årsaker. Her er jeg redd det kan være både sopp og råte.

Trappa vår, som nær holder 90 graders vinkel.
Bør helst ikke være på en snurr når man går her :)Det finnes imidlertid skjulte skatter bak laget med råte. Her ser vi ett av rommene der tømmeret er synlig, og det ser ut til å ha holdt stand i 150 år. Også oppe på kvisten ser tømmeret ut til å være godt bevart. Måtte det være slik også i resten av huset!

2 kommentarer:

  1. glede mæ te å følg me dåkk på byggeferden;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det blir absolutt et spennende prosjekt! Vi skal nok bli innmari lei underveis, men vi får ha fokus på målet. Et unikt hus, som vi i stor grad har fått satt vårt helt personlige preg på :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...