fredag 10. januar 2014

Oljet tregulv it is!

Jeg har de siste dagene lest meg opp på tregulv, og hvilken type vi skal velge i andre etasje. Valget sto til slutt mellom oljet eller lakket furugulv. Både lakket og oljet tregulv har sine fordeler og ulemper, men etter nøye overveielser falt valget på sistnevnte. Det viktigste argumentet for olje er at det gir en naturlig, matt overflate. Videre er det varmt å gå på, det er relativt enkelt å  å reparere hakk, samt at det er mulig å lakke over om vi skulle angre dette valget. Velges lakk, kan det ikke oljes i ettertid. Den store ulempen er at oljede gulv ikke er så slitesterke og at de av en grunn bør behandles ofte de første årene. Dette satser vi på skal være en overkommelig oppgave. Hvis ikke kan vi alltids lakke eller male over treverket. 

Gulvet vi skal få tak i vil mest sannsynlig være 7 tommers gulvplank (17-18 cm bred), som er 25 mm tykk. Med andre ord ganske brede og tykke bord. I tillegg skal det være første sort ubehandlet treverk, noe som forhåpentligvis innebærer tre av godt kvalitet med lite kvist, i tillegg til mye jobb på oss siden vi må behandle gulvet selv. Dette er bestillingsvare, så vi håper å ha det i hus i løpet av en uke eller to. 

Gulvet avbildet er forøvrig i samme sjanger som det vi skal ha. 

God fredagskveld :)

1

3 kommentarer:

  1. Jeg angrer på at vi ikke la mer hvitt i oljen. Vi synes det ble for hvitt på soverommet, og reduserte mengden i rommene i 1.etasje og de ble veldig fort veldig gule. Vi satte bort jobben og jeg aner ikke blandingsforholdet.

    SvarSlett
  2. Det blir nok bra, så moro å holde på innvendig) Gleder meg til å se hvordan det blir hos deg!
    Enjoy the day!)
    Klem Camilla

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...