mandag 22. april 2013

Håndtak på vindu

Hvilket håndtak vinduet skal ha, kan synes som en liten, ubetydelig del av et husprosjekt. Dersom du er ute etter en bestemt stil, er denne brikken imidlertid en viktig del av puslespillet. It's all in the details.   
 Det finnes mange ulike vindusprodusenter å velge mellom. Hver enkelt har som oftest oftest et eget særpreg, og dette gjenspeiles også i de ulike håndtakene på vinduene. Selv har vi valgt vinduer fra Frekhaug. Frekhaug har håndtak i ulike stiler, både vridere og hasper. De har imidlertid spesialisert seg på den gammeldagse stilen, og passer godt i eldre trehus.

Håndtak fra Trenor har et mer moderne særpreg. Jeg fant tidlig i prosessen ut at disse ikke passet i vårt tømmerhus. Trenor vil imidlertid være et godt valg i eksempelvis funkishus og boliger med et minimalistisk preg.

NorDan er et stødig og trygt valg, med et enkelt og stilrent utseende. Rent estetisk er det imidlertid ikke et spenstig valg.  

I tillegg til håndtakenes utseende bør du tenke over funksjonalitet. Hasper er nok ikke like lettvinte å betjene som for eksempel vridere. I tillegg er det enkelte som hevder at hasper ikke har like lang holdbarhet som andre håndtak. Om dette stemmer kan ikke jeg uttale meg om på nåværende tidspunkt. Spør meg igjen om 20 år :)

 Andre vindusprodusenter verdt å sjekke ut er: Lille-Rønning, Lyssand, Norgesvinduet og Natre


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...