torsdag 14. mars 2013

Ytterdør inspirasjonValg av ytterdør, er som med alt annet i huset, ikke gjort i en håndvending. Det er mange stiler å velge mellom, og ikke minst, mange prisklasser. En dør kan koste alt fra noen få tusenlapper til opp mot 100 000. De aller dyreste dørene er veldig fine, men personlig synes jeg ikke det er verdt å bruke 4 netto månedslønner på en ytterdør. En månedslønn får holde i massevis.

Jeg har også vinglet mye mellom enkeltdør eller dobbeltdør. I utgangspunktet synes jeg dobbeltdør er det fineste, men da vi skal ha vinduer på siden av døra ble det til at valget falt ned på enkeltdør. Vinduer i kombinasjon med dobbeltdør ville tatt for mye veggplass i vindfanget. Det blir i tillegg ytterdør uten glass, noe som er praktisk om du skal henge opp en krans eller annen pynt.

Selve stilen blir noe i nærheten av bilde 2. Nostalgisk og gammeldags. Og i grått eller blått. For noen år tilbake, i min eggehvit-æra, måtte jo også ytterdøra få seg noen lag med denne fargen. Resultatet var lekkert og delikat. I cirka 2 minutter. Å bo på gård der folk gjerne rengjør støvlene ved å sparke i ytterdøra og der olje, gress, søle og andre ulumskheter er dagligdags, kan det by på utfordringer å ha lys ytterdør. Om man ikke elsker å vaske da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...