mandag 30. september 2013

Utelamper på timeplanen



Vi begynner sånn smått å komme i mål med snekkering utvendig, og det er ikke lenge til utelys må monteres.  De siste par kveldene har av den grunn stort sett gått med til å google utelamper. Det store spørsmålet er om vi skal ha spotter i taket ved inngangspartiet eller om vi skal gå for en god, gammeldags utelampe. Magefølelsen sier sistnevnte. Utelampen bør være i enkel stil, og enten i fargen hvit eller grå. Om den skal henge på veggen eller i taket er jeg usikker på enda. 

Jeg liker veldig godt varianten på nederste bildet. Denne tror jeg ville passet godt sammen med resten av eksteriøret, samtidig som den er nøytral og enkel. Jeg synes ikke prisen var avskrekkende heller - rundt 800 kr, pluss toll og moms, da den må bestilles fra England. Rop forresten ut om du har bestilt lamper fra utlandet, og om dette er greit å installere i Norge. Andre gode tips til hvor man kan finne fine utelamper mottas også med hjertens glede. 

Håper dere har fått en fin start på uken.

God mandagskveld  :)

1 /  2 /  3 /  4 


torsdag 26. september 2013

Valgets kvaler: Dørhåndtak

 

Snart er det dags for å velge innerdører. Jeg har vel er eller mindre bestemt meg for å få ta i dører av heltre. Det føles ikke riktig å skulle sette formpressede dører inn et solid trehus. Ikke noe galt snakket om formpressede, men noe autentisitet vil jeg forsøke å gjenskape når vi først har tatt på oss oppgaven med å renovere "gammelstuggu". Og med nye dører må jeg også velge hvilke håndtak som skal pryde hver enkelt dør. For øyeblikket heller jeg mot håndtak som har noe av den samme stilen som i øverste bilde. Det vil si rette håndtak, som har håndtak enten i hvitt eller sølv. Og rund lås, ikke dørskilt. 

Jeg holder også på undersøke hvor jeg eventuelt kan få kjøpt ulike varianter, og gjennom litt googling har jeg funnet ut at butikker som Jula, byggmakker og byggmix aller selger dørhåndtak for en billig penge. I tillegg er det mulig å finne mye fint på internett. Fra Hegdehaugen er det mange nydelige håndtak, men så er jo prisen deretter. Mulig jeg også må sjekke ut eBay.

Håper dere har det fint i høstmørket:)

1 /  2 /  3  /  4

blogglisten_930109c476a1cc842d0e1626581fc371 

tirsdag 24. september 2013

For the love of SMEG



Dette retro kjøleskapet fra SMEG er en av de store favorittene innen interiørets verden. Meg inkludert. Dets design er enkelt, stilrent og klassisk, noe som gjør at det aldri vil gå av moten. I  tillegg kommer det i alskens farger. I kombinasjon gjør dette til at det er et kjøleskap som kan passe inn i de fleste kjøkkenstiler. Fra det romantiske kjøkken til det helt minimalistiske kjøkken. Hadde du spurt meg for et års tid siden hvilken farge jeg ville ha valg, er det godt mulig valget ville falt ned på blå eller beige. Siden den gang har stilen dreid noe bort fra den romantiske (som jeg gjerne forbinder med den blå), til farger som er mer i tråd med industriell, rustikk stil. Det vil si fargetoner som svart, beige og sølv.

Det som tar noe av glansen fra dette prakteksemplaret av et kjøleskap er prisen. Mellom 15 og 20 store må du nok regne med å betale for saligheten. Dersom du er ute etter et kjøleskap som har mye høyere kvalitet enn andre og som har mange funksjoner, er nok ikke SMEG det riktige valget. Ikke er det særlig stort heller. I følge diverse erfaringer på internett er merke og design det du først og fremst betaler for med SMEG. Her får du et kjøleskap som vil være et smykke på kjøkkenet. Og dersom dette er hva du ønsker, er det absolutt verdt investeringen. 

Personlig er jeg usikker. 20 000 kroner på et kjøleskap er mye penger. Jeg tror dessuten jeg har en samboer som vil være enda mer usikker. Heldigvis har vi enda en god stund på å bestemme oss (og til å se hvor mye budsjettsprekken blir på...urk....). 

God kveld i heimen :)


1 /  2 /  3 /  4

mandag 23. september 2013

Vårt fremtidige soverom: Uten filter



Her er vårt kommende soverom! Tidligere var dette to små soverom som vi nå slår sammen til ett større rom. Dette rommet vil bli stort og luftig, med mye lys og utsikt utover åker og eng. Når innflytting finner sted er usikkert, men rundt juletider skal vi ha kommet et godt stykke på vei. Det er som tidligere nevnt mye jobb å rive vegger, gulv og tak. Det tar også ekstra tid siden det har vært en del oppussinger fra tidligere av, noe som medfører flere lag med panel, plater og tre. Under lagene dukker det gjerne opp noen gamle skatter. I dag kom det frem et gammelt panel, med en nydelig grønnblå farge. Det er mulig jeg henter inspirasjon fra denne fargen når maling etterhvert skal kjøpes inn. Så har også det originale taket i tre endelig fått sett dagens lys igjen. Jeg går med en tanke om å pusse eller male dette for å se hvordan det blir. Hadde vært litt sjarmerende å kunne beholdt noe av det opprinnelige treverket. 

Men nå er det tid for å få to små til køys. Deretter står forberedelser til morgendagen på timeplanen.

Nyt kvelden :)

So, here you have our future bedroom! Previously this room was two small and narrow bedrooms. The idea is to have a room that has much more space and light than its predecessors. I also hope that the renovation of this room will be well on its way ahead of Christmas-time, bit only time will tell how fast things are moving forward. Renovation takes time. A lot of time. Especially since we have to get through many layers of paneling, flooring and wood. But we will get there. Someday. Have a wonderful Monday night :)


søndag 22. september 2013

Panel or not, that's the question



Oppussingen i huset vårt går sakte, men sikkert fremover, og om ikke lenge skal vi begynne å innrede to

Det er ikke lenge til vi kan begynne å innrede det rommet vi etterhvert kan kalle soverommet vårt. Det er imidlertid en del riving som gjenstår først, og dersom du tenker å sette i gang med samme prosjekt som oss så ta med i beregningen at innvendig riving tar tid...

Det store spørsmålet er om vi skal ha panel på soverommet til meg og J. Rommet blir på 20 kvadrat, så det blir godt med plass. Panel vil bidra til å skape en lun og hjemmekoselig atmosfære, men så er jeg i tenkeboksen om jeg heller skal velge hvite, glatte plater. Sammen med tregulv vil dette gi et stilrent og rustikk preg. Jeg går også med en liten idé om å heve taket slik at de gamle bjelkene øverst i taket kommer frem, men vi får se hva snekkeren sier om dette påfunnet.  

Noen meninger hva vi skal ha i vår tømmerbolig fra 1857?

Det har forøvrig blitt lite tid til blogging de siste dagene. Mye jobb å ta igjen etter ferie. Men satser på litt roligere tider etterhvert. 

Ha en riktig så fin kveld :)

1 /  2 /  3 /  4

tirsdag 17. september 2013

En smak av Tyrkia


Tyrkisk design har mange likhetstrekk med marokkansk stil, i tillegg til at Østens mystikk og eleganse har satt sitt særpreg på dekoren. Interiøret er gjerne kjennetegnet av fargerike tepper og puter, gull og sølv, intrikate mønster, lanterner og kunstferdige fliser. For oss nøkterne nordboere kan det tyrkiske interiøret bli noe overdådig og fargerikt, men det er fullt mulig å la seg inspirere.  

Jeg har den siste uka vært på ferietur til Tyrkia, men siden jeg er i charter-bobla har jeg dessverre ikke fått sett så mye av det landet egentlig har å by på. Når man reiser med to små barn, blir det ikke prioritert å oppsøke så mange andre steder enn de nærmeste områdene rundt hotellet. Men til tross for at de store eventyrene uteblir, så koser vi oss veldig i sola og varmen. 

Håper dere ha en fin dag der oppe i nord!

Turkish design has a lot of similarities with Moroccan style, also the mystique and elegance from the Eastern world has put its footprints on the decor. Its interior design is characterized by colorful rugs and pillows, gold and silver, intricate patterns, lanterns and  ingenious tiles. As for a Scandinavian, who often have a sober and simple design, the Turkish interior might be slightly colorful and extravagant. Still, there a lots of inspiration to find. 

Speaking of myself, I have been on vacation here in Turkey the last week. Since I'm traveling with two small children, I haven't had the chance to explore the Turkish culture and design very much. But despite the fact that our hotel and the pool is the place we are seeing the most, we are enjoying our holiday. Have a great week!





torsdag 12. september 2013

12 points go to Turkey!


En kort liten oppdatering. Jeg og gjengen min er i disse dager i sydligere og definitivt varmere strøk. Vi ankom Tyrkia og Antalya i natt og skal tilbringe den neste uken i Side. Så satser vi på at uken vil medføre litt mindre hvithet for hun der til venstre i bildet. Og ja, vi koser oss!

  Iyi Akşamlar! (god aften på godt norsk)

A brief update. Me and my darlings are spending the days far away from Norway. We arrived in Turkey this night and shall spend the next week in this beautiful (and warm) country. And lets hope that the next days will result in less whiteness to the lady in the picture. And yes, we are enjoying ourselves. Iyi Aksamlar! 

mandag 9. september 2013

Ikke heeeelt ferdige enda....


 
..men vi er godt på vei :D

Jeg fikk bakoversveis da tilbygget på fremsiden kom opp, for det ble jo enormt! Og om dere lurer, det er på tilsammen 35 kvm. Etter å ha studert det i noen dager har jeg nå begynt å vent meg til størrelsen, og det ferdige resultatet tror jeg det blir riktig så fint. Vi håper på å være ferdige i løpet av en måneds tid (et tidsskjema som med stor sannsynlighet vil sprekke). Ting tar tid. 


Utsikten fra tilbygget skal vi ikke klage over. Etterhvert skal vi også ruste opp fjøset, som vi skimter i bakgrunnen. Her oppe i tilbygget blir det et bad på omtrent 11 kvm og et lite vaskerom på 4 kvm. De resterende 5 kvm går med til trappeoppgang.   


Vi har også begynt rivingen oppe i andre etasje. Her var det tidligere to små soverom, som vi tenker å slå sammen til ett stort soverom. Det er imidlertid et stykke på vei før det blir levelige forhold her inne, men det blir, det blir. Og dersom noen har behov for gamle og utslitte sponplater eller panel er det bare å komme å forsyne seg. Special price for you my friend. 

Ellers har jeg nå innvilget meg fri resten av kvelden, og ser fram til å følge valgresultatet. I disse oppussingstider er vi dessverre uten TV-signal, så da blir det å oppdatere seg på nett.

God valgvake, og måtte den beste vinne!

So, here's how far we have come with our renovation. We have just started with the extension of the house, where our entrance and two bathrooms will be. We have also started with the tearing of the inside. Lots of job and lots of scrap. So we won't be unemployed in the nearest future, that's for sure. Take care! 

lørdag 7. september 2013

Til inspirasjon: Baderom i Berlin


Dette rustikke, men moderne badet i en renovert industribygning i Berlin har mange detaljer ved seg som jeg liker. To vasker, lang benk og stort speil trekker veldig opp. Det samme gjør de store integrerte skapene i tre, som også gir plenty med lagringsplass. Det at dusj og badekar er plassert ved siden av hverandre helt i enden av rommet er også en god planløsning. Denne løsningen gjør det enkelt å hoppe fra dusj til badekar i tillegg til at man slipper å bli våt på beina om det er behov for å hente noe i skapene.

Nå er jeg ikke særlig begeistret for flis, men her kan jeg gjøre et unntak. Flisene eller steinene som er på dette badet er nydelige, og sammen med de andre fargene og materialene i rommet skapes det et enkelt og stilrent uttrykk. Jeg kunne fint hatt en vegg eller to med denne varianten. Gulvet er jo også forbilledlig. På våtsonen er det benyttet lyse flis, og på tørrsonen er det blitt lagt tregulv fra Dinesen. Hadde jeg hatt et ubegrenset budsjett ville jeg lagt gulv fra dette danske firmaet i nesten hele huset. Når prisene starter på rundt 2-3000 kroner per kvadratmeter så blir det imidlertid noe i overkant for en skarve lærer- og sosionomlønn. Men fint er det. Legg forøvrig merke til den futuristiske lampa i taket. Ikke noe kjedelig lysrør her i gården nei!

 Jeg og barna har forøvrig vært på dagstur til Sverige i hele dag. Der benyttet vi anledningen til å bade litt i svømmehallen, noe begge småtrollene simpelthen elsker. Det er ikke mange timene siden vi kom hjem, så nå er det tid for å ta det lugn resten av kvelden. 

Nyt siste rest av lørdagen!

This rustic, but modern bathroom from an old industrial building in Berlin, has a lot of details that I like. Two sinks, long bench and a big mirror is great. The same goes for the closet made out of wood, with plenty of storage. Also notice that the tub and the shower is in the end of the room, which is well planned. It makes it easy to jump from the tub to the shower or vice versa, and you don't get wet on your feet if you need something in the closet. The soft colors are lovely, and the flooring from Dinesen is a dream, but far too expensive for my budget. In Norway one square is priced from $400. The lamp in the roof is something I totally could hang in my own bathroom. Or any other room. Enjoy the rest of the Saturday!

1

fredag 6. september 2013

The Fox by the cutiepies in Ylvis


Herre min Gud skaper. Kan det bli bedre enn dette? Skru opp volumet og la det stå til (det kan forøvrig være lurt å gå inn i denne opplevelsen med et åpent sinn). Stakkars Jonny som ikke akkurat kan sies å dele min begeistring. Ørene hans har måttet tåle noen gjennomlyttinger, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første. 

Og ja, kulissene i videoen er riktig så fine. Mulig jeg kan hente litt inspirasjon til hagen (så har jeg også det interiørmessige på det tørre). 

But if you meet
A friendly horse
 Will you communicate by morse?
 How will you speak to that horse?

Episk....

Ha en riktig så fin fredagskveld :)
Ring-ding-ding-ding-dingeringeding...

Oh my Lord. Is it possible to be any better than this? Turn up the volume and dive in (it might be a good idea to be open minded). Poor Mr J. Unfortunately he doesn't share my excitement over this song, so the ordeals his ears has to take...And there is more to come...Have a great Friday night..:) Ring-ding-ding-ding-dingeringeding.


onsdag 4. september 2013

Et gammelt trehus i Oslo



Et nydelig gammelt trehus i hovedstaden. Dets eier, interiørarkitekten Vigdis A. Bergh har klart å bevare mye av den gamle autentisiteten, samtidig som huset har moderne innslag. 

Her er det mange ting som kan trekkes frem. Det minimalistiske kjøkkenet, med bonderomantisk og industrielle elementer, de stilfulle flisene på badet (ja faktisk, så finnes det fine flis :)), og de trehvite gulvene malt i hvit høyglans.Å fremheve gulvene på denne måten er lekkert, men jeg lurer meg på om det er særlig praktisk. Lignende gulv i vårt hus ville før øvrig vært en interessant opplevelse. Men utsøkt er det.

Fin kveld til dere!

A gorgeous old house in Oslo, the capital of Norway. Its owner, the  interior designer Vigdis A. Bergh has managed to preserve its  authenticity, at the same time as the house is modern. There are many things that deserves to be in the spotlight. The minimalistic kitchen, with country and industrial elements, the country tiles on the bathroom, and the white, wooden floors in white, with high luster. The flooring is elegant, but I'm not sure its very practical with little children in the house. Unless you love to clean. Have a lovely evening!

1



mandag 2. september 2013

På ønskelisten: Gyngestol


På huset vårt vil det etterhvert bli verandaer, og på en av disse håper jeg at en gyngestol skal få sin faste plass. Huset vårt et malt i fargen bomull (tilnærmet eggehvit), og for å bryte med det hvite, vil jeg male gyngestolen i svart, lyseblå eller grå. Så får vi tiden vise om en gyngestol kommer i hus, eller om det blir bare med drømmen. Fint er det i alle fall, og den vil passe godt sammen med vår bonderomantiske stil. 

En rolig og fin mandagskveld ønskes dere :)





søndag 1. september 2013

Baderomsspeil inspirasjon


Det finnes baderomsspeil i alskens former og varianter ute på markedet. Runde, kvadratiske, ovale, rektangulære, store, små...med ramme, uten ramme...and the list goes on. 

Selv ønsker jeg meg et stort og avlangt speil, som dekker store deler av veggen. Dermed slipper vi å krangle om speilplassen :D I tillegg virker rommet større med et stort speil. Særlig på små bad kan det være lurt å ha et litt større et. Om du har et lite bad er også speilskap praktiske og plassbesparende.  Fordelen med små speil er imidlertid mindre vannsprut og søl. 

Når det gjelder belysning rundt speilet, er det lurt å ha belysning fra sidene slik at skygger unngås. Da kan vanlige lamper være et alternativ, samtidig som det også er en mulighet med integrert lys på sidene. Disse kan kjøpes med sensor som aktiveres ved bevegelse. Det er også mulig å koble dette lyset til hovedlyset. 

Dersom du er lei av dugg på speilet når du skal ordne deg, finnes det speil med varme i seg. Dermed vil ikke dugget feste seg. Et annet og kanskje billigere alternativ er antiduggmiddelet fra Biltema, til den nette sum av kroner 49,90.   

Fin søndag til dere!

There are lots of different bathroom mirrors out on the market. Round, square,  rectangular, oval, big, small, with frame, without frame and the list goes on...For my own bathroom I want a big rectangular mirror, then we won't have any arguments about seeing ourselves during the day :D The room will also look bigger when you have a large mirror. Especially in small bathrooms it can be useful to have a large mirror since this will make the room look bigger. Also, you can buy a mirror with storage behind, you can get one with heat so the dew won't cover the mirror, and you can buy a mirror with lights integrated. Lots, and lots of choices that is. Have a lovely Sunday evening! 


1 / 2 /  3 /  4 /  5




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...